24. heinäkuuta 2013

DIY: Parvekkeen laudoitus

DIY: Parvekkeen laudoitus
Kävin tänään äidin luona vähän jeesimässä. Äiti osti reilu viikko sitten parvekkeelle viisi puumattoa. Mietittiin yhdessä "asennuksen" jälkeen et niihin olisi varmaan hyvä laittaa puuöljy pintaan. Parveke ei nimittäin ole lasitettu ja sateella vesi tulee ainakin osittain myös laudoitukselle.
Varustauduin lakkausoperaatioon kaivamalla kaapin perältä päälleni remonttifarkut (jotka on itseäsiassa 6 vuotta vanhat GT:n farkut ja ehkä hiukkasen liian isot :D). Puuölypurkki auki, pensseli käteen ja istahdin polvieni päälle parvekkeella.
Puuöly jota käytin oli Tikkurilan Valtti Puuöljy 0,9L. Purkin kyljessä luki sävyttävä, mutta ei me kyllä äidin kanssa huomattu et öljyllä olisi ollut mitään sävyttävää vaikutus.
Lakattavaa pintaa oli n. 5 neliömetriä, aikaa kului n. 30min ja lakkaa vaivaiset 0,4L.
Äiti oli hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja minä tietysti tyytyväinen työn jälkeen.
Puuöljy on pintakuivaa n. 1-2 h kuluttua, riippuen siitä miten paksun kerroksen lakkaa laittaa. Lisäksi sää vaikuttaa puuölyn kuivumiseen. Mikäli puuöljyä halutaan laittaa vielä toinen kerros, se voidaan laittaa kun laudoitus on pintakuiva. Täysin kuiva laudoitus on n. 24h kuluttua. Mielestäni lakkausoperaatio oli helppo ja yksinkertainen eikä todellakaan vienyt paljon vaivaa ja aikaa. Ainoastaan rahapussista hupeni n. 20€ (lakka, pensseli ja tärpätti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti