3. joulukuuta 2013

Onko olemassa pukeutumisetiikkaa?

Onko olemassa pukeutumisetiikkaa?
Tänään on kyllä ollut aivan mahtava päivä ^^ Ehkä siitä teki mahtavan se, että oli fysioterapeuttiopintojen viimeinen seminaariesitys ja tentti. Huomenna on enää kuunneltavana muutama seminaari ja joku Tehyn info. Sitten kaikki onkin taputeltu! Jipii!!! Olen tällä hetkellä siis yhtä hymyä.

Inspiroiduin lukiessani eilen illalla yhtä blogia, jossa oli kirjoitettu pukeutumisesta. joten ajattelin kirjoittaa omasta ”pukeutumisetiikastani”
Tein pienoisen havainnon aamulla katsoessani itseäni koululla peilistä. Olen lähes jokaisena päivänä viimeisen viikon aikana käyttänyt noita kuvassakin olevia mustia haaremihousuja. Ne on tämän hetken suosikin, koska ne on vaan niin mukavat päällä. Mukavuus ennen kaikkea! En voi sietää enkä ole oikeastaan ikinä sietänyt kireitä ihonmyötäisiä vaatteita. Moniko teistäkin jotka tätä lukee ovat nähneet päälläni joskus jotakin aivan ihonmyötäistä, ei varmastikaan moni. Vai olenko väärässä?
Olen löytänyt oman pukeutumistyylini oikeastaan vasta muutaman viime vuoden aikana. Varmasti osittain Laurin ansiosta, koska ennen Lauria kuljin pääosin collegehousuissa ja hupparissa. Lauri kun pukeutuu aina niin tyylikkäästi ja siististi että kyllä minunkin täytyi vähän petrata. Mutta edelleenkään en osaa käyttää farkkuja, viimeksi olen tainnut käyttää viime syksynä. Käytän aika paljon perusmustia legginssejä yhdistettynä tunikoihin, neuleisiin ja mekkoihin.

Vaatteiden täytyy olla jollakin tapaa persoonallisia, en käytä massamuotiin kuuluvia vaatteita tai jos käytän niin ne ovat vain osana asukokonaisuutta. Pukeudun väljiin vaatteisiin ja rennot vaatteet ovatkin pukeutumiseni a ja o. Minulla ei ole erityisemmin mitään lempiväriä, tykkään nykyään paljon kuviollisista ja värikkäistä vaatteista ja useasti päivän asusta löytyykin vähintään yksi väripilkku, yleensä joko kengät, huivi tai laukku. Joskus satunnaisesti hulluttelen oikein kunnolla väreillä ja saatankin näyttää kävelevältä sateenkaarelta jonkun mielestä.

Ostaan vaatteita nykyään aika paljon kirpputoreilta. Sieltä tekee välillä yllättäviäkin löytöjä. Jos nyt menisin vaatekaapilleni katsomaan kymmenen yleisintä vaatemerkkiä joita käytän, ne ovat satunnaisessa järjestyksessä:
Monki,
Marimekko,
Selected,
Hilfiger,
Peak Performance,
Maison Scoth,
H&M,
Lindex,
Gina Tricot ja
Pull & Bear.
Juuri yksi päivä taas mietin, että koskakohan olen viimeksi ostanut jotakin normaalihintaista vaatetta. Taitaa olla syyskuussa ostamani Monkin kuviollinen neule.

Käytetyin kenkämerkki on Converce, peräti kuudet erilaiset ja toinen ehdoton suosikki on Bianco Footwearin nahkakengät. Laukut ja asusteet hankin pääsäännöllisesti Marimekosta, mutta myös Gina Tricotista, H&M:ltä ja Stockmannilta löytyy lempituotteita.

Joskus teini-iässä saatoin käydä lähes joka viikko ostamassa jotakin uutta vaatetta kaupasta (yleensä H&M:ltä) mutta nyt ”vanhempana ja viisaampana” (pyh), ostan vaatteita harvemmin ja panostan enemmän laatuun. Vältän kaikkien tekokuituvaatteiden ostamista ja vaatteeni ovatkin pääasiallisesti puuvillaa. Toki nykyisin on vähän enemmän rahaa käytettävissä kuin teininä, joten sekin osaltaan varmasti vaikuttaa asiaan.

Tammikuussa kun muut pitävät tipatonta niin minä pidän ”En osta mitään vaatteita, asusteita, laukkuja ja kenkiä kuukauden”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti