31. joulukuuta 2014

Turhia lupauksia?

Turhia lupauksia?
Vuosi vaihtuu ja elämä muuttuu. Edelleen ja varmasti ikuisesti yhtenä lupauksena on yrittää pitää itsestään parempaa huolta, henkisellä tasolla tarkoitan. Olen hyvin tavoitekeskeinen ihminen ja uudelle tulevalle vuodelle on neljä enemmän tai vähemmän hyvää, kivaa, haastavaa ja varmasti kannattavaa muutosta. 
...vähentää kiroilua. Olen hirveä kiroilemaan, häpeän sitä ja saan satunnaisesti läheisiltäni siitä kommenttia. Tiedän varsin hyvin että kiroilu on rumaa ja se on minulle ihan arkinen tapa. Kiroilen ilosta ja surusta, onnistumisesta ja epäonnistumisesta, vahingossa ja tahallaan, kivusta ja uupumuksesta. Kaiken kaikkiaan ruma tapa, jota aion vähentää ja tavoitella ettei tarvitsisi kiroilla lainkaa, vaikka täysi kiroiluttomuus on varmasti mahdotonta. Tällä hetkellä en edes havahdu käyttäväni kirosanoja, en siis tunne käsitettä kirosana juurikaan. Minulle on useasti sanottuna kiroilustani, eikä se tunnu mukavalta kun joku huomauttaa kiroilet paljon

...liittyä kuntosalille. Se on ollut nyt pari vuotta jo tähtäimessä, mutta oikeastaan liittymisen vaikeuteen on ollut yksi syy. Se että asuinpaikka ei ole ollut pysyvä, enkä ole viitsinyt liittyä minkään kuntosalin jäseneksi kun ei ole ollut varmaa siitä milloin taas muutan. Toki opiskellessani Seinäjoella kuntosalitarjonta oli olemattoman surkea ja Tampereella en viitsinyt liittyä koska en löytänyt hinta-laatu suhteeltaan hyvällä etäisyydellä olevaa kuntosalia, tekosyy ^^. Nyt ei ainakaan pitäisi olla tarjonnasta kiinni. 450 m päässä on EasyFit, jolla on perus hyvä kuntosali, virtuaalijumpat, se on lähellä kotoa ja se on työmatkan varrella, se on edullinen eikä se pakota sitoutumaan vuodeksi, plussana vielä se että se kerryttää S-bonusta.

... valokuvata elämää happy things teemalla. Haluan tehdä vuodesta 100-200 kuvan kuvakirjan, joissa on kuvattuna elämän pieni juttuja, satunnaisia otoksia sieltä ja täältä, kotoa ja töistä, arkena ja viikonloppuna, ostoksista ja hankinnoista, iloista ja suruista ja kaikelta siltä väliltä. Aluksi mietin että otan kuvat polaroideina mutta tällöin kirjalle tulisi hintaa 90-200€ 15-40€ sijasta.

... aloittaa asuntosäästämisen. Nyt kun on vakityö ja asuu Helsingissä ja maksaa korkeaa vuokraa, on aika alkaa suunnitella oman asunnon ostamista. Säästössä on kyllä jo ihan kivasti, mutta ASP-tilin mukanaan tuomat edut ovat hyvät joten sen käyttö on varmasti fiksua. Toivon tietysti ettei tarvitsisi lainaa ottaa lainkaan ja jos näin kävisi niin ainahan ASP-tililtä rahat saa pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti