17. helmikuuta 2016

365 päivää salilla

365 päivää salilla 

Muutama viikko sitten tuli vuosi täyteen liittymisestäni EasyFitin jäseneksi. Vuosi on ollut todellista totuttelua lihaskuntotreeneihin ja innostuksen löytymiseen. Asetin vuosi sitten tavoitteeksi saada lisää lihasmassaa jalkoihin ja erityisesti takareisiin ja pakaroihin, jotta saisin juoksutreeneihin ihan erilaista puhtia ja mäkien juokseminen olisi helpompaa kun olisi enemmän voimaa jaloissa. Lisäksi asetin tavoitteeksi kehittää keskivartalon syviä lihaksia. Pintapuolisesti katsottuna vuoteen on mahtunut kaikenlaista huipuista liikunnallisista suorituksen parannuksista aina lonkan bursan tulehtumiseen asti.


Treenaamisen ajankohta: Pääsääntöisesti aamulla ennen töitä ja viime keväänä kävin joitakin satunnaisia kertoja töiden jälkeen. Aamulla on ollut mukava treenata koska salilla on ollut lisäkseni vain muutama muu aamuvirkku. Aamulla liikkuminen on oikeastaan myös hyvän päivän elinehto suolistosairauteni vuoksi. 

Treenimäärät: Olen treenannut salilla aika vaihtelevasti 1-4krt/vk keskimäärin 70min ajan. Heinäkuussa kesälomalla en käynyt kertaakaan treenaamassa salilla kertaakaan. 

Treenin kohde: Olen tehnyt ainoastaan jalka- ja keskivartalotreenejä. On ollut ihan tietoinen valinta olla treenaamatta käsiä, vaikka toki noiden jalka- ja keskivartalotreenin ohessa käsille on tullut väkisin harjoitusta. Olen tyytyväinen käsiini ulkoisesti sekä lihaksistollisesti. En koe tarvitsevani tällä hetkellä enempää habaa. 

Treenien teko ja suunnittelu: Olen suunnitellut treenit itse, käyttäen muutamien seuraamieni bloggaajien treenien osia ja liikkeitä. On ollut valtavan kehittävää ammatillisesta näkökulmasta, kun olen suunnitellut treenejä.


Treenaus älineet: Olen treenannut omalla kehonpainolla, laitteilla sekä vapailla painoilla, käynyt virtuaalijumpissa, juossut lenkkiä juoksumatolla, polkenut pyörää sekä treenannut CrossFit salin puolella joitakin yksittäisiä liikkeitä. Eli aika monipuolisesti olen käyttänyt salin välineistöä mukaan lukien TRX-hihnat, jumppamatot, kuntopallot, kahvakuulat ja monen moiset vimpaimet.

Fiilikset salilla treenaamisesta: Olen mennyt treenaamaan salille fiiliksen mukaan. Jos aamulla juoksulenkki ei ole huvittanut, niin se on ollut helppo vaihtaa sisällä treenaamiseen. ja mikäli ulkona on ollut huono ilma niin olen saanut olla sisällä. Vaikka vesi- tai lumisade, kylmä tuuli tai liukkaus eivät estä minua lähtemästä, se on ollut vain päästä kiinni. Ehkä voisin tulkita että minusta on tullut hieman mukavuuden haluisempi. Ainoana miinuksena salilla treenaamiselle on ollut toisinaan innostuksen puute, myöhemmin kohdassa jatkosuunnitelmat löytyy lisää ideaa tämän miinuksen poistamiseksi. 


Salilla treenaamisen tuloksia: Lihasmassaa on lisääntynyt 1,5kg. Pakarat on saanut haluttua muotoa ja takareidet vahvuutta. Keskivartalon syvien lihasten harjoitteiden teko on helpottunut, joten luultavasti ne syvät vatsalihakset ovat vahvistuneet. Tällä kokonaisvaltaisella treenaamisella olen saanut paljon haluttua apua juoksutreeneihin ja sen voimakestävyyteen. Ylämäkiä juostessa tuntuu aivan erilaiselta ja muutoinkin mäessä juokseminen on helpottunut huomattavasti. Lisäksi lumettomana aikana työmatkapyöräily on tuntunut löysemmältä ja työmatka taittui viime lokakuussa 5min nopeammin kuin viime huhtikuussa.

Mitä jatkossa, mitä jatkosuunnitelmia?: Aion suunnitella haastavampia ja tehokkaampia treenejä. Kesäksi haluaisin muokkauttaa vatsalihaksia näkyvämmiksi, joten nyt mars tekemään päivittäin 15min tehokkaita vatsatreenejä. Jos arkena tekee joka päivä 15min treenin niin se on kuitenkin jo 75min per viikko. Olen myös miettinyt ottavani muutamia PT:n konsultaatiokäynnin treenimotivaation ja salilla treenaamisen lisäämiseksi. Mutta saa nähdä mitä tässä vielä tapahtuu!


Mielipide EasyFit Pasilasta: Koko yksinkertaisuudessaan EasyFit on edullinen kuntosaliyritys. Kuukusimaksu on 29.90€. EasyFit Pasila on hyvin auki ja mikä parasta, se on 400m päässä kotoa ka työmatkan varrella. Kuntosalilaitteisiin, varpaiden painojen käyttöön ja virtuaalitunnille on päässyt oikeastaan aina jonottamatta ja treenaamisesta on saanut monipuolista monipuolisen välineistön myötä. Nyt kun tuli vuosi täyteen EasyFitin jäsenenä, siirryin VIP-jäseneksi ja saan käydä missä tahansa haluamallani EasyFitillä ympäri Suomea. EasyFit Pasilan asiakaspalvelu on ollut moitteetonta! ^^

Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti