24. maaliskuuta 2014

Ei niin putkeen mennyt talvi -Haasteen tulokset

Ei niin putkeen mennyt talvi -Haasteen tulokset
Viime viikolla oli kevätpäivän tasaus ja tämän viikon sunnuntaina siirretään kelloja. Onkin siis mitä mainioin hetki vetää yhteen talvihaasteen tulokset. Kuva kertoo mitä tavoittelin ja = -merkin jälkeinen teksti kertoo miten todellisuudessa homma meni.

Aioin...


= Kyllä, näin pääsi käymään. Virallisesti 30. joulukuuta tyhjeni Seinäjoen koti viimeistä tavaraa myöden ja yhteinen koti Laurin kanssa Ruotulassa sai alkunsa. Muutto oli tähän astisen elämäni rasittavin, koska saimme muuttoauton käyttöömme vasta iltapäivällä. Seinäjoelle olimme viideltä ja tyhjensimme ja siivosimme asuntoa kolme tuntia. Parkanossa olimme yhdeksän aikaa, pakattiin Laurin muuttokamat kyytiin ja uudessa osoitteessa olimme puoli yhdentoista aikaa illalla. Onneksi saatiin ruhtinaallisesti muuttoapua, tavarat oli sisällä puolessa tunnissa jonka jälkeen lähdimme vielä palauttamaan pakettiautoa Pirkkalaan. Siinä me puoli yhden aikaa kasasimme sängyn loppuun, patjat ja lakanat kiireellä sänkyyn ja joskus kahden jälkeen saimme vihdoin päät tyynyyn. Kiitos vielä muuttoavusta Jannelle ja Annalle, Helkalle, Iinekselle sekä Nellille. Ilman teitä me muutettais varmaan vieläkin!

= Otin korkeintaan tusinan kaunista talvimaisemakuvaa. niitä kauniita talvipäiviä oli niin hirvittävän vähän.


= Talvikengät olivat kyllä poikkeuksetta joka kerta jalassa talven aikana. Converset laitoin ainoastaan silloin kun oli alle viisi astetta pakkasta (joskus harvoin siis, en aina). 



= Kyllä, tämä toteutui aina.



= Kävin jääkiekkopelissä yhden ainoan kerran vajaa kuukausi sitten. Tulipa taas todettua, että kyllä se Suomalainen SM-tason jääkiekko on vaan niin hidasta ja tylsää katsottavaa. Varsinkin kun edellisellä viikolla oli juuri Olympialaiset loppuneet. 



= Ostin kunnolliset talvijuoksukengät marraskuussa. Jalat pysyivät lämpiminä eikä ollut niin liukasta, mutta Nike Freen kenkiin tottuneena sain jalkani noista Merrelin talvijuoksukengistä kipeäksi. Muutoin kunnollisiin talvijuoksuvaatteisiin ei ollut varaa eikä loppu viimein edes tarvetta. Tämä talvi mentiin vanhoilla kuteilla ja ensi talveksi ostan sitten uuden kerraston ja kunnolliset talvijuoksuhousut niin ettei tarvitse aina jäädyttää reisiä ja takapuolta. 
Paukku pakkasilla lenkkeily oli alkuunsa kyllä niin syvältä, mutta viikon totuttelun jälkeen ei yli 20 asteen pakkasella juokseminen tuntunut enää kovinkaan kylmältä. Tietysti aina ensimmäiset pari kilometriä oli hirveetä, mutta mitäpä en tekisi sen eteen että pääsen juoksemaan. 


= Myin kirpputorilla ja Facebookin ostetaan/ myydään/ vaihdetaan/ annetaan yhteisöissä koko talven aikana yli 850 € tarpeettomaksi jääneitä vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Kyllä taisin muutaman kodin tuotteenkin myydä. 



= Vietin jouluni yhdessä isän, siskon ja mummun kanssa isän luona. Joulu oli oikein mukava ja leppoinen, vaikka lunta ei ollutkaan. Joululahjat kuitenkin ostin kaupasta ja tein ainoastaan yhden lahjan itse, äidin seinäkalenterin.



= Poltin talven aikana puoli tusinaa lyhtykynttilää ja tuikkuja kului 5-kertainen määrä lyhtykynttilöihin nähden. 



= Yhtäkään asustetta en kutonut enkä virkannut. Muutama viikko sitten kuitenkin innostuin virkkamaan sisustuskoreja ja maton, joten aika laihaksi jäi käsitöiden teko tänä talvena.



= Hiihtäminen, luisteleminen, pulkalla lasku sekä pilkkiminen jäi tältäkin talvelta tekemättä. Hiihtämään en lähden kovilla pakkasilla ja sitten kun olisi ollut hiihtokeliä niin oli aina jotakin muuta. Toisekseen suksiakaan ei ollut pohjattu ja itse en sitä osaa edes tehdä. Luistimet kyllä kaivoin kellarista, mutta pakkasrt vaan yhtäkkiä loppuivat ja tuli suojasää niin ei sitten tullut luisteltuakaan metriäkään. Pulkkamäkeen ei tullut lähdettyä kun ei ole edes pulkkaa. Tuo viimeinen, pilkille meneminen naurattaa näin jälkikäteen. Minua ei kyllä kukaan saanut hytiseen järven jäälle, hah ^^



= Tämän lumienkeli ja lumiukko haasteen vastaukseksi tuli, yksi lumienkeli. Ei suoranaisesti tullut edes mieleen mennä tekemään enkeleitä tai ukkoja. Kerran mainitsin Laurille, että voitaisiin mennä rakentamaan lumiukko mutta voinette kuvitella mitä sain vastaukseksi. Lauri: "Lumiukon, miks ihmeessä haluat mennä tekemään lumiukon?"



= Ei toteutunut!!!



= Minua harmittaa etten lähtenyt tänä talvena kertaakaan avannolle uimaan. Kerran minua jopa pyydettiin, mutten siltikään saanut aikaiseksi. Lumihangessa en kierinyt, koska jouluaattona ei ollut lunta ja tavallisesti se on kuulunut aaton rutiineihin. Toki en olisi päässyt edes saunaan aattona kun tatuointi oli tuolloin niin tuore tapaus. En myöskään käynyt Mustan vuoren huipulla enkä uskaltanut lähtemään kävelemään Siilinkarille (nimimerkillä jäihin putoaminen ei ole kovinkaan mukavaa).

Kokonaisuudessaan talvi oli ihan liian synkkä, pitkä ja lumeton. Luojan kiitos kevät tuli ja kesä tulee. Ehkä seuraavaksi lähden suunnittelemaan kesäm tavoitteita ja haasteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti