8. maaliskuuta 2014

Pettämätön rakkaus

Pettämätön rakkaus
Takana yhteisiä vuosia nyt reilut kolmetoista ja edelleen ne saavat sydämeni pamppaamaan rytmikkäämmin, sormeni syyhyämään kohdatessamme ja lompakon hieman kevyemmäksi. Kyse on siis Marimekon laukuista, kasseista ja pussukoista. Näiden kolmentoista vuoden aikana laukkuja, kasseja ja pussukoita on ollut paljon enemmän kuin tässä nyt on. Osa on myyty kirpputorilla ja osa on annettu vaihdossa uuteen kotiin.
Tässä rakkauteni epämääräisessä lempparijärjestyksessä vasemmalta oikealle lueteltuna:
Pieni Mini-Unikko kukkaro
On saatu äidiltä jouluna 2008 ja se oli alkuunsa erittäin paljon käytössä. Pidin tuota toisena rahapussini osana, jossa säilytin kortteja ja seteleitä.
Mini kukkaro
On ostettu seuraavana vuonna. Tämä toimi rahapussini toisena osana. Sinne mahtuu yllättävän paljon kolikoita, vaikka se näyttääkin pieneltä.

Puolikas raidallinen Mini-Unikko-kukkaro
On ollut minulla lukion kolmannelta asti ja sitä olen käyttänyt sekä penaalina että meikkipussina.
Mini-Unikko-silmälasikotelo
Oli penaalina koko AMK-opintojeni aikana. Sinne mahtuu juuri ne mitä opiskelija koulussa päivittäin tarvitsee. Molemmat olen tainnut itse ostaa kivijalkamyymälästä.

Matkuri-kassi (myyty 1/16)
On ostettu Tampereen Stockmannin Midseason salesta syksyllä 2009 ja sillä on ollut monenlaisia käyttötarkoituksia. Se on ollut mm. muiden Marilaukkujen säilytyskassina, matkalaukkuna kolmessa muutossa, sisustuselementtinä olohuoneessa ja joululahjojen piilopaikkana. Tämä taisi olla muuten ensimmäinen itse ostamani Marimekon laukku.

Puolikas Mini-Unikko-kukkaro
On ostettu Helsinki-Vantaan lentoasemalta jotakin etelän matkaa varten, jotta rannalle mennessä saa vähän taskurahaa, huulivoiteen ja aurinkorasvan säilytykseen.
Pieni Mini-unikko kukkaro
On ostettu alennusmyynneiltä muutamia vuosia sitten ja sitä käytän useasti matkalle lähdettäessä (viikonloppu tai pidempi reissu) joko korujen tai vanulappujen/-puikkojen säilytyspaikkana.

Mini Peruskassi (myyty 2/2015)
On saatu joululahjaksi silloiselta ihastukselta. Mutta oikeastaan heti vuoden vaihteen jälkeen tykkäsin enemmän laukusta kuin laukun antajasta. Mutta mikä on tämän laukun pääasiallinen käyttötarkoitus? jos mietin missä olen sitä viimeksi käyttänyt... nyt muistan! Viime syksyn työharjoittelun aikana käytin laukkua useasti. Sinne mahtuu nimittäin hyvin puhelin, rahapussi, kalenteri, eväsrasia ja sateenvarjo.

Raita-kassi
On saatu second handinä siskoltani. Siskolla laukku oli yläasteella ollessaan liikuntavaatteiden kuljetuskassina mutta itselläni se on toiminut kauppakassina ja on useasti mukana laukussa kun lähtee ostoksille. En tällä hetkellä ota/ osta muovipusseja kaupasta, koska tällaiset kangaskassit ovat olemassa, niin aivan turha muovipusseja käyttää.

Pallo Midi-kukkaro
Oli edellisen puhelimen suojapussukka. Midi on ollut ehdottomasti hintansa ja laatunsa väärti. Mukavana lisänä sen etureunassa oleva nepparillinen pikkutasku johon mahtuu esimerkiksi visa, bonuskortti ja henkkarit mukaan. Nyt Midi on silloin tällöin rahapussin roolissa, jos käytän jotakin pienempää laukkua mihin ”virallinen” rahapussini ei mahdu.
Mini kukkaro (myyty 1/16)
On alun perin ostettu Laurille, mutta eihän hän sitä halunnut käyttää joten se on sittemmin jäänyt minun käyttööni. Siinä on hyvä säilyttää esimerkiksi särkylääkkeitä isomman laukun sisällä. On sinne joskus kolikotkin tainnut eksyä.

Muija-kassi (annettu pois 10/2014)
On yksi kolmesta samanlaisesta kangaskassista joita minulla on ollut. Sain joulun alla 2010 tädiltäni kolme samanlaista settiä, johon kuului Muija-kangaskassi, neljä kappaletta Havin pitkiä punaisia kynttilöitä sekä Marimekon lumimarja pöytäliina ja serviettejä. Yhden kangaskasseista myin kirpputorilla, toisen olen antanut Laurin äidille ja yhden päätin säilyttää itselleni. kangaskassi onkin kovassa käytössä, toimii kauppakassina.

Pieni Mini-Unikko-kassi (myyty 10/2014)
On hankittu Bonus kirppikseltä viitisen vuotta sitten. Sitä käytän yleensä vain kesäisin, mennessäni rannalle kotimaassa tai ulkomailla. Tosin viime kesänä kassi toimi pyykkipoikien säilytyskassina.

Ebony-Remmi-laukku
On ostettu Parkanon Marielle jälleenmyyntiliikkeestä loppuvuodesta 2012 ja sitä käytän tavallisesti baarilaukkuna. Tämä on oikeasti ehkä parhain marimekon laukku-tuote mikä on muutamaan vuoteen ilmestynyt. Yksinkertainen on kaunista!
Puketti-Remmi-laukku
En ole tuota laukkua itse asiassa hirveäsi edes käyttänyt, mutta se on täydellinen laukku, kun pukeutuu mustaan. Sen ostin muistaakseni Seinäjoen Elisse jälleenmyyntiliikkeen alennuskorista keväällä 2013. Laukkujen hihnat saa irti, jolloin ne toimivat erittäin hyvin juuri baarilaukkuina mutta myös esimerkiksi meikkilaukkuina tai vähän isomman puhelimen suojapussukkana.

City-laukku 
On hankittu tuparilahjaksi saadulla lahjakortilla kesän 2012 Provinssirockiin. Laukku on hyvä tarkoitukseen kuin tarkoitukseen. Sinne mahtuu sopivasti puhelin, rahapussi, vesipullo, meikkejä, laastareita ja kertis-sadetakki. Juuri ne mitä Provinssissa tarvitsi.

Hertta-lompakko
On maailman paras lompakko. Siinä on seitsemän korttipaikkaa, kaksi muuta taskua johon saa lisää kortteja sekä seteliväli että sopivan tilava vetoketjullinen kolikkotasku. Sopivan kompakti lompakko naisille sekä miehille.

Magneettilaukku (tuunattu 2/16)
On ostettu 1 €:lla Radio kirppikseltä viime kesänä. Laukku on tosi kulunut ja oli tosi likainen osto hetkellä, mutta kloritella laukku valkaistu kuin uudeksi. Kulunut ulkomuoto on mielestäni täydellinen ja kertoo siitä että laukku on ollut rakastettu ja tykätty jo ennen minulle tulemista. 

Magneettilaukku (myyty 6/16)
On myös ostettu kirpputorilta (Kirpputori Tarina), mutta hieman kalliimmalla. Taisin maksaa jopa 5 €. Laukku on valkoiseen sekä kaupasta uutena ostettuun verrattuna aivan Super hyvässä kunnossa. Mielestäni se on täysin uuden veroinen. Laukku on ollut tosi paljon käytössä. Oikeasti kirpputoreilta voi tehdä löytöjä! Kaupasta uutena ostettuina laukut maksavat 99 € kappale.

Nano-laukku (myyty 5/2015)
On hankittu Radio kirppikseltä 7 €:lla. Sinne mahtuu juuri ja juuri puhelin, rahapussi, avaimet ja huulipuna. Täydellinen väripilkku asuun kuin asuun.

Mansikkavuoret-kassi
on saatu mummulta viime syntymäpäivänä ja se on meillä kauppakassina. Tämä on yksin lemppari kangaskasseista, joita Marimekolla mallistosta löytyy.

Adbag-laukku (myyty 1/16)
On viime Hulluilta Päiviltä hankittu. Laukkuun mahtuu shoppailukierroksen ostokset ja jos lähtee yökylään niin nekin tavarat mahtuvat hyvin laukun sisälle. Laukku on sen kokoinen, että sinne mahtuvat myös joka 18-tuuman läppäri tai iso kansio.

Räsymatto Iso-kukkaro
On saatu lahjana reilu kuukausi sitten. Tällä hetkellä tuo kuosi on Marimekon lempikuosini. Iso-kukkaro sopii meikkipussiksi, koska sinne mahtuvat sekä meikit, dödö ja erilaiset kasvojen hoitotuotteeni.

Viime syksynä tein laukkuinventaarion ja myin paljon laukkuja, joiden joukossa oli myös Marimekon laukkuja ja kukkaroita. Yhteensä viime syksyn aikana myin pois kuusi Marimekon laukkua/ kassia ja neljä kukkaroa, lisäksi kaksi kangaskassia olen antanut lahjana muille.

2 kommenttia: