15. joulukuuta 2015

Hyvien yöunien salaisuus

Hyvien yöunien salaisuus 

Tämän on pakko olla jotain psyykkistä että tässä käy aina näin. Viime yönä nukuin pitkästä aikaa (varmaankin yli kuukauteen) yöunet, heräämättä kertaakaan sen jälkeen kun laitoin silmäni illalla kiinni n. 20.30. Tästä 9.5 tuntia myöhemmin, kello 06.00 heräsin herätyskellon ärsyttävään ääneen. Toki, nyt saattaa olla vaikutusta eilen loukkaan laitetulla kortisonipistoksella. 

Olen pidemmän aikaa kärsinyt vasemman lonkan leposärystä ja liikunnan jälkeisestä kivusta. Pelkkä kävely on ollut toisinaan haasteellista ja ontumista on jatkunut jo kolmisen viikkoa. Ensimmäisellä lääkärikäynnillä ajateltiin että parin päivän liikuntatauko helpottaisi, mutta ei se auttanut. Toisella käynnillä todettiin että vasemman lonkan bursa on lähes 100 % varmuudella tulehtunut ja kokeillaan laittaa kortisonia jos se auttaisi. Mietittiin myös, että pitäisikö jotakin reumakokeita ottaa, mutta ainakaan vielä tässä vaiheessa en niitä halua otattaa. Eilen sain kortisonipistoksen ja nyt täytyy pitää kolme päivää liikuntataukoa. Tällä hetkellä lonkka on entistä kipeämpi pistoksen takia ja kävely suhteellisen tuskallista, mutta eiköhän se tästä. 

Mutta sitten itse asiaan, niihin hyviin yöuniin. Omalla kohdalla seuraavat seikat ovat yleensä taanneet ja takaavat hyvät yöunet: 

- Ympäristö on hiljainen ja rauhallinen. Kukaan ei kuorsaa, narskuta, maiskuttele, juttele tai pyöri vieressä. 

- On pilkkopimeää 

- Ei tarvitse jakaa tyynyä tai peittoa kenenkään kanssa. 

- On kylläinen olo ja iltapala on syötynä. 

- On sopivan lämmin ja peitto on päällä koko yön. 

- En ole syönyt nestepitoisia ruokatuotteita tai juonut nestettä liian iltapainotteisesti. 

- Kukaan ei ole iholla kiinni ja saan olla yksin omalla patjallani. 

- Vatsa on rauhallinen.

- Ja yleinen fiilis kuluneesta päivästä on hyvä. 

Ainakin nämä toteutuivat viime yönä ja nyt voin hyvällä mielellä lähteä kohti päivän koitoksia. Edessä olisi nimittäin työpäivä kirjallisten töiden loputtomassa maailmassa ja loputtoman To Do -listan kanssa. 

Mukavaa tiistaita kaikille ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti