1. joulukuuta 2015

Miten meni? - Säästökuukausi

Miten meni? - Säästökuukausi 
Fiilikset ovat näin jälkikäteen hyvät ja ennen kuin paljastan lopullisen säästöprosentin niin avaan tarkemmin mihin rahat kuluivat. Pakollisia kuluja olivat vuokra, puhelin ja kuntosalimaksu, julkisen liikenteen lippu, kampaaja sekä ruokaostokset. Ruokaostokset tein joko Lidlistä tai Prismasta. Yhden kerran oli pakko mennä Alepaan, koska en muistanut edeltävänä päivänä että täytyy leipoa kakku jo aamulla kahvikemuja varten eikä aamulla ennen kahdeksaa mikään muu kauppa ole auki. Ruokaostoksilla kiinnitin huomiota kilohintoihin ja saatoin katsoa myös kotona/ netistä jotakin tarjouksia ja ostaa jopa itse tarjoustuotteita. 

Ylimääräisiä kuluja oli oikeasti ihan hirmuisen vähän. Rahaa ei kulunut yhtään vaatteisiin, kenkiin, laukkuihin tai muihin asusteisiin. Elokuvissa en käynyt kertaakaan, en edes sarjalipuilla. Kodin ostoksiin sen sijaan meni reilu 30€ kun käytiin Ikeassa hakemassa kynttilöitä ja lyhty, sekä uusi kylpyhuoneen matto (vanha matto koki totaalisen kastumistragedian ja meni pilalle). Toki tuon maton olisi voinut ostaa joulukuussa mutta kun nyt kerta Ikeassa oltiin niin samalla sai senkin hankittua. Yöelämään ei kulunut rahaa lainkaan, kuten ei myöskään kauneudenhoitoon pakollista kampaajaa lukuun ottamatta. Muita ylimääräisiä kuluja olivat L:lle ostamani uusi pipo, reikäpihdit käsityöjuttuja varten (kun nyt kerran muistin) sekä puuterille uuden purkin (edellinen lahosi käteen yhtenä kauniina aamuna). Muuten elin kiltisti ja säästeliäästi ja sain aikaiseksi mentyä Kirpputorille ja jätettyä nimen varauslistalle. Kirpputorilta soitellaan sitten kun tiedetään tarkka päivä, mutta tammi-helmikuulle se joka tapauksessa menee. 

Rahaa kului marraskuussa 36% vähemmän kuin keskiarvollisesti laskettuna muihin kuukausiin nähden tänä vuonna. Tällainen säästökuukausi ennen joulukuuta on loistava tapa säästää rahaa joulun kuluja varten. Toisinaan säästökuukauden aikana teki mieli lähteä ostoksille ja kerran itse asiassa lähdinkin ja löin hanskat tiskiin ”nyt saa riittää”. Lopputulema oli kuitenkin se etten löytänyt mitään kaupungilta ja säästökuukausi ei katkennutkaan. 

Nyt voin hyvillä mielin lähteä joululahjaostoksille ja nauttia veronpalautusrahoista muutaman päivän päästä.
Hilmaiida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti