5. kesäkuuta 2016

Lammassaari

Lammassaari
Päätettiin eilen lähteä extemporee Viikin luonnonsuojelualueelle ja erityisesti Lammassaareen. Keitettiin termari täyteen kahvia ja otettiin vettä ja maitoa mukaan, niin ja tietysti mukit myös reppuun. Meiltä on kotoa matkaa reilu viisi kilometria alueen läheisimmälle parkkipaikalle, olisi voitu mennä pyörällä mutten lähtenyt sitä kuitenkaan sitten ehdottamaan. Reppu selkään ja auto alle, menoksi. 

Sitä ei todellakaan osannut yhtään odottaa millainen alue on. Enkä olisi voinut koskaan uskoa, että Helsingissä ensinnäkään on tällaista aluetta. Puhumattakaan, että näin lähellä keskustaa, Google mapsin mukaan päärautatieasemalta vaivaiset kahdeksan kilometriä.


Useamman kilometrin pituudelta lankkulautaa keskellä peltoa. Ympärillä korkeaa heinikko kaislikkoa, paikoittain minun korkuista. Täydellistä hiljaisuutta, lintujen laulua ja meidän onneksi myös erittäin vähän muita retkeilijöitä. Ihan verrattavissa oleva nähtävyys ja vierailukohde Seitsemisen kansallispuistoon nähden.


Käväistiin molemmissa alueella olevissa lintutorneissa sekä piilomajassa, joka on aivan toisen lintutornin vieressä. Juotiin kahvit piilomajassa ja ainakin itse tunsin, kuin maailma olisi pysähtynyt hetkeksi kun siinä istui ja katseli ympärille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti