19. syyskuuta 2015

Iltarutiinit

Iltarutiinit

Syksyn tultua ja iltojen hämärryttyä arki-illoista (ja miksipä ei myös viikonloppuilloista) tulee erilaisia. Keväällä ja kesällä iltojen ollessa valoisia nukkumaan meno on haastavampaa. Mutta ketä nyt nukuttaa kun aurinko vielä paistaa kahdeksan ja yhdeksän aikaa ja pimennysverhojen alas vetäminen tuntuu rikolliselta. Eikä sitä valoisaan aikaan edes huomaan, kun kello onkin jo yhdeksän.

Iltarutiinit, niistä haluan kertoa! Ne on aamurutiinien jälkeen toinen merkittävä osa arkeani. Ja niillä on ollut varmasti vaikutusta unenlaatuni parantumiseen ja sitä myötä onnellisempaan ja terveempään elämään. Niin kuin moni varmasti tietää ja samalla ihmettelee aikaisia aamuherätyksiäni niin myös aikainen nukkumaan meno ihmetyttää. Voisin kuvata olevani pikkulapsi, joka käsketään kahdeksan jälkeen nukkumaan ja joka herää aamulla liian aikaisin vanhempien mielestä. ^^

Iltarutiinien "tekeminen" alkaa tavallisesti vähän ennen seitsemää arkena, jolloin käyn suihkussa (ellen jo heti töiden jälkeen ole käynyt) ja puhdistan kasvoni, suljen tietokoneen, katson kalenterista seuraavan päivän työvuoron, mietin päässäni päivän liikunnat läpi, katson vaatteet valmiiksi töitä ja liikuntaa varten, pakkaan laukun/ repun jos sellaista tarvitsen ja ajastaan kahvinkeittimen valmiiksi. Tässä vaiheessa kello on tavallisesti hieman yli seitsemän. Syön ehkä jotain pientä iltapalaa ja pesen hampaani, ja mikäli L ei tee pitkää työpäivää niin viestitetään ja joskus toisinaan (ihan liian harvoin) otetaan videopuhelua. Vähän ennen kahdeksaa vedän verhot alas, laitan puhelimen lataukseen ja tarkistan, että herätyskello on varmasti soittamassa. Sitten sukellan peiton alle ja sometan hetken aikaa pädillä. Laitan L:lle hyvän yöntoivotukset ja lasken pädin lataukseen sängyn viereen lattialle ja alan nukkumaan. Yöunet ovat pituudeltaan noin kahdeksan tuntia. Unta tulee tarpeeksi ja arki rullaa hyvin.

Tämä on tietoinen valintani, josta pidän kiinni vaikka L olisikin arkena kotona. Viikonloppuisin sama kaava toistuu, mutta nukkumaan meno tapahtuu tuntia tai kahta myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti