13. syyskuuta 2016

Polaroid kuvat


Digitaalisella aikakaudella on mahtavaa, että saa katsottua kameran näytöltä, onko otettu kuva hyvä vai pitääkö ottaa uusi. Tilaan Ifolorilta noin 4x vuodessa digikuvia ja on kiva katsella jälkikäteen mitä kaikkea on tullut kuvattua. Nyt halua kuitenkin kertoa digikuvien vastakohdasta, polaroid kuvista.


Itselläni on Fuji Instax mini 8 -pikakamera. Halusin minin, koska tulostuvat kuvat ovat pankkikortin kokoisia (isommassa 2x pankkikortin kokoisia). Kuvat vaativat onnistuakseen oikeanlaisen valaistuksen ja tietynlaisen värien kontrastien yhteensopivuuden. Tällä kameralla kuvista tulee mielestäni parhaimpia auringonlaskun alkuvaiheessa olevassa valon määrässä. Kuvaa ei katsota kameran näytöltä, koska sellaista ei ole, vaan kuva tulostuvat heti kuvan ottamisen jälkeen ja valmistuvat noin 5-8 minuutissa tulostuksesta. Kuvan alareunassa on valkoinen "palkki", johon pystyy kirjoittamaan permanenttitussilla halutessaan.


En muista monesko filmi on jo menossa, mutta tää on se valokuvan muoto mistä tykkään kaikkein eniten. Yksi mini polaroid kuva on noin 8x kalliimpi tavalliseen portikorttikokiseen digikuvaan nähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti