11. joulukuuta 2016

Miehet ja laitteet


Tämä on sellainen asianhaara jota en luultavasti koskaan tule ymmärtämään. Puhumattakaan sitä, millaiseksi miehen ulkoinen habitus ja kasvojen ilme muuttuu päästessään hipelöimään uutta laitetta. Mutta se hymy kasvoilla on kyllä kerrassaan mairein koskaan.


Kerron koko stoorin. Kaikki lähti siitä, kun minulle mainittiin sanat subbari ja koti. Ensimmäisenä ajattelin joidenkin ”bensalenkkareiden” autojen peräkontisaa olevia äänentoistojärjestelmiä. Toisena ajattelin, että miten ihmeessä se nyt liittyy meidän kotiin. Subbari meillä kotona? hmmm…

Tuli sitten se kaunis aurinkoinen päivä, kun hypättiin ratikkaan ja lähdettiin joululahjaostoksille. Pohjustuksena sain: ”tarvitsen sun apua koska sulla on käyttökokemusta”. En valitettavasti kuitenkaan voi paljastaa mistä minulla on käyttökokemusta ettei yksi joululahja paljastu. Suostuin kuitenkin, koska on mukava olla avuksi, jos kerran voin olla avuksi. Karu totuus selvisi kuitenkin juuri ennen kuin jäimme ratikasta. Minua oli huijattu! Ei me mitään joululahjaa tultu katsomaan, vaan tultiin hakemaan sitä subbaria. Hetken nieleskelin pettymystä ja saatoin ehkä kysyä ääneen, että miksi valehtelit. Pettymys ei kuitenkaan kauaa haitannut kun katsoi toisen naamataulua kun suupienet oli korvissa.


Nyt olohuoneen lattialla seisoo tämä kyseinen laite, Genelec F One -aktiivisubwoofer. Se on erittäin pienikokoinen alabassokaiutin, josta en sen enempää ymmärrä yhtään mitään. Mutta sen avulla pääsee musiikin kuuntelussa ja elokuvien katselussa aivan uudelle tasolle. Lisäksi se ei ole ruma kuten aluksi ajattelin, ajattelin sen olevan joku musta neliskanttinen hökötys tv-tasolla, mutta ei onneksi. On tuolla miehellä sen ihanan, uuden laitteen mukanaan tuoman, hymyn lisäksi myös hyvä sisustusmaku. Sen verran hyvä maku, että se miellyttää yleensä aina myös minua.

Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta en siltikään ymmärrä miten joku laite voi saada aikaan niin mairean hymyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti