7. heinäkuuta 2016

Ajatuksia kaikesta

Ajatuksia kaikesta

Viimeisen viikon aikana on tullut ajateltua yhtä sun toista. Olen juuri niitä ihmisiä jotka juuttuvat aika ajoin liika-ajatteluun niinkin paljon, että pää meinaa haljeta. Ajatukset pomppivat milloin herätyskellon soittoäänen vaihtamisesta meikkaamisen opetteluun ja englannin kielen kummallisuuksista ihmisten älyttömään uteliaisuuteen. Unohtamatta välistä kesän säätä, lihasten kasvamista ja rakkolaastareiden myymättömyyttä lähikaupassa.


Miksi ihmiset ovat niin uteliaita, että se satuttaa ja aiheuttavat ahdistusta muille? Minulta on viime aikoina kysytty useaan kertaan, koska olen menossa kihloihin ja koska hankkimassa lapsia. Kuuluuko se oikeastaan muille niin paljon että sama ihmisen kysyy asiaa useasti vaikka on moneen kertaan sanottu miten asiat ovat? Pitäisikö ahdistua? Vai laittaa asiat toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos? Vai onko tämä kenties se kohta kun saa alkaa nauramaan ja hymyilemään, "enpäs kerro"?

Miksi lasken lenkillä suojatien viivat ja yritän ehtiä seuraavalle lyhtypylväälle ennen ohiajavaa autoa?

Miksi en syö enää päivittäin omenoita? Onko tässä syy viimeisen parin vuoden sairasteluhin? Pitäisikö omenaaddiktius aloittaa uudelleen?

Onko ok, että makaa kesäloman ensimmäiset neljä viisi päivää tekemättä oikeastaan juuri yhtään mitään? Sanoo ihminen joka ei vielä pari vuotta sitten osannut pysyä yhtään paikoillaan ja joka ahdistui jos ei ollut kokoajan jotakin tekemistä.

Miksi hiukset eivät voi kasvaa kuukaudessa polkkatukaksi tai edes sen mittaiseksi, että man bun näyttäisi hyvältä?

Miksei aurinko voi paistaa kokoajan ja olla ainakin 20 astetta lämmintä joka päivä nyt heinäkuussa?

Voiko lounaan skipata, jos ei ole nälkä ja siirtyä suoraan päiväkahviin vaikka päiväkahvia ei normaalisti juuri koskaan juo? 

Miksi treenaaminen ilta kahdeksan jälkeen on tuskaa, mutta aamu neljältä se kyllä sopii vallan mainiosti? Kysynpähän vaan! 


Miksi en osaa laittaa eyelineria? Toisinaan tuntuu että miehetkin hallitsevat meikkaamisen paremmin kuin minä. 

Puhelimen herätyskellon soittoääneksi on asetettu söpön ja huvittavan ankan waak waak ääni reilu kuukausi sitten. Miksi herään aina paria minuuttia ennen waak waakin kuulemista, enkä saa herätä täydestä unesta siihen hassun hauskaan ääneen?

Miksi vanhat papat kävelee usein kädet selän takana? Uskon tietäväni vastauksen, mutta en ajatellut kertoa. 

Lainasin eilen puhelintani eksyneelle pikkupojalle rautatieasemalla. Lapsi soitti isäpuolelleen, joka oli lapsen mukaan kateissa. Puhelun lopetettuaan poika ojensi puhelimen minulle ja häipyi paikalta. Miksi poika ei kiittänyt? 

Miksei joku enemmän salilla käynyt -ihmisolento voisi lahjoitta käsivarsiini paria kiloa lihasta? En millään jaksaisi alkaa kipeyttämään lihaksiani jotta saisin hitusen lisää voimaa näihin tuulen raiskaamiin vinkuheiniin.

Kuuban lentopallopelaajien (kirjoitin ensin koripallopelaajien, en tiedä miksi) raiskauscase on järkyttävä. Onko väärin etten halua kuulla ja tietää asiasta yhtään enempää'?

Miksi suomen kielen sanalle kaunis on englannin kielessä ainakin 10 eri sanaa? Pretty, beautiful, fair, comely, graceful, pulchritudinous, fine, handsome, easy on the eyes, lovely…

Lauri kysyi minulta viime lauantaina, myydäänkö rakkolaastareita lähikaupassa? Vastasin ei. Mutta miksi ihmeessä ei myydä, onko tähänkin joku EU:n rajoitus?


Voisivatko kaikki ihmiset alkaa käyttämään sanan perkele sijasta perkema? Vai muuttuuko se sitten kirosanaksi?

Hain alkuviikosta pankissa uuden avainlukulistan vanhan lakattua kelpaamasta ja olin hirmu tyytyväinen saamaani palveluun, kunnes pankkivirkailija kysyi minulta: "Oletko ajatellut ottaa autovakuutusta?" Ööö, mitä? Näytänkö siltä että olisin autovakuutusta vailla? Miksi pankin järjestelmässä ei lue näkövammaisuudestani? Miksi virkailija ylipäätänsä hyppäsi asiasta kukkaruukkuun?

Miksi ihmiset eivät tiedä mitä rotwallinreuna tarkoittaa? Jos sinä et tiedä niin se siis tarkoittaa tien reunakivetystä.

Miksi alakerran herttaisen näköinen mummeli jaksaa aina valittaa, että pyöräni on viisi senttimetriä väärässä paikassa hänen mielestään?

Miksi posti vaihtoi nimensä hetkeksi Itellaksi ja sitten takaisin Postiksi? Kerrassaan nerokas veto!

Ostin pääsiäiseksi junalipun Parkanoon niin että ostin lipun Helsinki-Tampere + Tampere-Parkano, istuin samalla paikalla koko matkan ja maksoin lipusta 19€. Mutta jos olisin ostanut lipun suoraan Helsinki-Parkano niin lippu olisi maksanut 38€. Miksi?

Nukun aina ensimmäisen yön huonosti sekä Parkanossa että Tampereella. Miksi? 

Lista on loputon, mutta tässä nyt hieman mietittävää muillekin! Mukavaa torstaita ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti