21. heinäkuuta 2016

Laurin työpäivä

Laurin työpäivä

6:10 Herätyskello soi. Torkutan 6:15 asti, makoilen hetken ja nousen 6:20. Menen keittämään kahvia koska sitä ei ole kukaan muu vielä tehnyt.

6:25 Aamupalaksi syön ruisleipää, päärynärahkaa ja juon kahvia.

6:55 Vien kaksi roskapussia ja lähdetään kesätyömiehen kanssa kohti työmaata. Työmaa (tuleva autotalo) sijaitsee Hämeenlinnassa ja asun viikot lähellä työmaata.

7:05 Työmaalle saapuminen. Leimaan itseni sisälle. Katsomme kesätyömiehen kanssa hänelle seuraava työ. Ohjeistan hänet tekemään valaisimien asennusta ja johdotusta kellariin.


7:20 Tavaroiden vastaanottaminen. Kuljettaja tuo 60 metriä valaisinkiskoa. Yleensä kaikki tavarat tulee kerralla, mutta nyt Kuski ilmoittaa, että myöhemmin tulee vielä eri kuskin tuomana lisää tavaraa.

7:30 Aloitan asentamaan palonkestävää kaapelihyllyä. Käytännössä samat tuotteet kuin normaalissa kaapelihyllyssä, mutta kannakointiväli on tiheämpi. Palonkestävät järjestelmät tulisi asentaa kaikkien muiden järjestelmien yläpuolelle.


9:10 Tauko. Kahvia ja banaani.

9:20 Lattiarasioiden korkeussäätö. Säädän rasioiden pinnan eilen laitetun lattiatasoitteen kanssa samaa korkeuteen. Lattiarasiat on melko työläitä ja suhteellisen kalliita asentaa ainakin saneerattaviin kohteisiin. Lisäksi asennus on todella helppo tyriä, mikäli ei tiedä mitä tekee.


10:00 Tavaroiden vastaanottaminen. Lähetyksessä tulee mm. muovilistaa, kaapelia, työkaluja, ja ATK-kaapin sisustarvikkeita.

11:10 Lounastauko. Menen tien toiselle puolelle Tiiriön ABC:lle. Lounastan noutopöydän paahdetut nakit, kasviksia ja salaattia. Yleensä käyn muualla kuin ABC:llä syömässä, mutta nyt tee poikkeuksen.

12:45 Aloitan asentamaan hyllyä. Nyt on vuorossa kaapelihyllyn asennusta tulevan korikorjaamon puolelle. Kyseisen hyllyn asennus on odottanut pari viikkoa, koska se olisi ollut muiden urakoitsijoiden tiellä. Asentamisen helppous ja mielekkyys riippuu lähinnä kiinnitysalustasta ja siitä, kuinka paljon on tavaraa lattialla väisteltävänä.


13:40 Tauko.

13:50 Hyllyn asennus tulevan korikorjaamon puolella jatkuu.


16:00 Tauko.

16:15 Pärvötän aikasemmin vedetyt kaapelit asentamalleni hyllylle. Yleensä kaikki kaapelit pyritään vetämään etukäteen niin, että kaikki kaapelihyllyt on asennettu. Mikäli jotain pätkää hyllystä ei saada tehtyä, vedetään kaapeli kiepille niin lähelle kuin sen saa.

17:40 Jatkan eilen aloittamaani energianmittausjärjestelmän kaapelointia.

18:00 Jään jumiin. Parrun pätkällä joutui hieman auttamaan että pääsi taas liikkeelle.


18:55 Työpäivä päättyy.

19:00 Menen kauppaan. Tavallisesti kaupassa käynti ajoittuu maanantaille ja torstaille.

19:30 Lämmitän päivällisen, syön lohikeittoa ja popsin mansikoita jälkiruoaksi.

20:00 Käyn suihkussa, makaan kone sylissä sängyssä, täytän tuntilappua ja katson Top Gearin Netflixistä.

21:50 Pesen hampaat ja menen nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti