26. heinäkuuta 2015

Yhteistä tekemistä: Köysikiipeily

Yhteistä tekemistä: Köysikiipeily 

Seikkailupuisto Zippy 
Helsinki, Huopalahdentie 28 
25€ aikuinen/ 3 tuntia, sis. valjaat, kypärä ja opastus 

Minun viimeisen lomaviikonlopun ja hyvän sään siivittämänä lähdimme eilen köysikiipeilemään aamupäivästä. Valitsimme Zippyn sen hyvän sijainnin ja kehujen perusteella. Kotoa Zippyyn on vain 4 kilometriä matkaa. 

Paikan päällä pääsimme jonottamatta ostamaan rannekkeet ja allekirjoittamaan seikkailupuiston säännöt. Ostimme rannekkeiden lisäksi myös hanskat (3€), koska niiden käyttöä suositellaan. Seuraavaksi työntekijä puki meille valjaat ja kypärät, jonka jälkeen pääsimme reilut 5 minuuttia kestävään opastukseen. Opastuksen jälkeen harjoittelimme valjaiden käyttöä harjoitusradalla ja pääsimme siirtymään oikeille radoille. Yli 140 cm ratoja on viisi: 2 vihreää (helppoa), 1 sininen (melko helppo), 1 punainen (keskitaso) ja 1 musta (vaikea) rata. 2½ tunnissa ehdimme kiertämään 4 erilaista rataa, jossa tehtävien vaikeustaso ja määrä vaihtelivat. Aloitimme sinisestä radasta. Punaiselle radalle oli jonoa ja kiersimme toisen vihreistä radoista seuraavaksi. Tämän jälkeen pääsimme siirtymään punaiselle radalle ja siitä suoriuduttuaan sai siirtyä mustalle radalle. Olisimme vielä ehtineet ajan puitteissa kiertää toisenkin vihreän radan, mutta tässä vaiheessa alkoi olemaan niin paljon ruuhkaa että päätimme jättää radan seuraavalle kerralle. 


Tehtävien suorittamisessa on hyötyä hyvästä tasapainosta, ketteryydestä ja keskivartalon hallinnasta. Tietysti raa'alla voimallakin pääsee jo pitkälle. Itse koin oikean tekniikan olevan kuitenkin kaiken a ja o. Köysikiipeily oli hauskaa, erilaista ja liikunnallista tekemistä yhdessä. Totesin, että tätä voisi jopa aloittaa harrastamaankin. Menemme varmasti toisenkin kerran köysikiipeilemään ja kokeilemme muitakin Zippyn kaltaisia köysikiipeily- ja kiipeilypaikkoja. 


ARVOSANAT:
 H: 9-, 
Hyvät kiipeilyvarusteet ja niiden käytön helppous, seikkailupuiston hyvä sijainti ja riittävästi tehtäviä per rata vaikeampaa rataa lukuun ottamatta. Olisin kaivannut vieläkin haastavampia tehtäviä mustalle radalle. 
L: 8+, 
"Mukavia tehtäviä, mutta osittain saman toistoa. Suhteellisen vähän jonotusta aamupäivästä."

Käykää kokeilemassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti