4. marraskuuta 2016

50 yötä, 100 & 1 kysymystä


En uskonut tätä kirjoittaessani pari viikkoa sitten, että saisin mukaan myös talvisia kuvia. En todellakaan uskonut. Uudelleen kirjoitin hieman tätä alkua, ihan vaan kliseiseen tyyliin mitä joka puolella nyt lukee, "talvi tuli". Mutta älkää pelätkö, koska tästä ei ole tulossa mitään talven ensilumi postausta. Vaan... jouluun on enää 50 yötä. Yhtään joululahjaa en ole vielä hankkinut, mutta tonttua on tullut leikittyä kesästä asti. Kortit ajattelin tehdä tänä vuonna itse aiemmista jouluista poiketen. Joulukoristeet tulen laittamaan heti joulukuun ekoina päivinä. Mutta ensimmäiset talven ja joulun aikaan kuuluvat valaisimet ovat olleet ikkunan välissä jo lokakuusta lähtien. On itseasiassa aika mukavaa, että pian on taas vuoden loppu, mutta hommaan kuuluu muutamaan viime vuotiseen tapaan muutama mutta!?

Minun ja siskoni jouluun on kuulunut aina äidin äiti, aina tähän jouluun asti. Hän keitti meille aina lapsuuden jouluaattoaamuna joulupuuron ja oli meillä aina joka toinen joulu, myös sen jälkeen kun vanhemmat erosivat. Se joulu ja viime joulu jäivät varmasti meidän monien muistoihimme ikuisesti. Äidin äiti sai viettää viimeisen joulunsa rakkaimpiensa kanssa. Kyynel silmäkulmassa muistaen ja samalla tajuten, että en tiedä koska tulen tajuamaan ettet "sinä mummu ole täällä enää kanssamme". Kaiken kaikkiaan edelliset kolme joulua ovat olleet kaikki hyvin erilaisia, mutta tämä joulu on kaikista erilaisin. Jouluaattoihimme kuuluu aina perinteinen hautausmaakierros, molemmat vaarit, yksi ystäväni, ja kaksi isän hyvää ystävää. Tästä joulusta eteenpäin kierroksella on myös elokuussa poismennyt mummu. Sinä, joka et koskaan valittanut ja joka sanoi viimeisinä sanoinaankin että "kaikki on ihan hyvin". Tunnen oloni kovin tyhjäksi ja pelokkaaksi.

Joulun toinen suuri kysymys on itse aatto, missä haluan viettää sen?! Kysymys johon en tiedä vastausta vielä pitkään aikaan. Ehkä juuri ja juuri ennen aattoaamua. Ensimmäistä kertaa elämässäni tuntuu oikeasti siltä, että lähetän paketit postissa ja olen kotona Helsingissä, koska kaikki muu tuntuu niin ei mukavalta ajatukselta. Tuskin niin käy, mutta saattaa niin käydäkin.

Joko te olette miettineet joululahjoja, joulun viettopaikkaa ja kaikkea mitä jouluun ikinä kuuluukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti